stina-00Завдяки участі молодих та підприємливих Майдан-2014 домігся зміни влади в України. Тепер підприємці - серед волонтерів та благодійників. І вони хочуть бути впевнені, що їхня допомога надійде за адресою, а не всотається в пісок.

stina-01Волонтерські та благодійні організації збирають все необхідне, намагаючись потрошки допомогти усім – і пораненим, і біженцям. Часто вони діють нескоординовано, тому їхня робота менш результативна, ніж могла б. Вінницька Спілка підприємців "Стіна", очолювана Олександром Печаліним, започаткувала проект "Я – для громади". Мета проекту - спрямувати доброчинні внески підприємців Вінниччини так, щоб їх використали найефективніше.
7 серпня та 14 серпня 2014 р. в сесійній залі Віноблдержадміністрації відбулось дві зустрічі між представниками підприємців міста та представниками благодійних фондів. На першій, організаційній, зустрічі було сформульовано основоположні принципи проекту, на другій – окреслено його практичну реалізацію. Учасники зустрічей розуміли: лише їхня активна співпраця між собою та з громадськістю допоможе країні вибратися з прірви і крокувати вперед.
tetyana-valuiskayaТетяна Валуйська, директор VS consulting group, презентувала аудиторії оригінальний набір графічних символів. Вони вказуватимуть городянам на тих підприємців, які стали учасниками проекту. Стареньким дідусям, чи матерям з дітьми, чи менеджерам з ненормованим робочим днем, вже не потрібно їхати на вул. Соборну чи Майдан Небесної сотні, де розміщено волонтерські координаційні центри. Віднині будь-який бізнес-заклад на міських вулицях, якщо він певним чином позначений – це міні-осередок благодійництва. Тетяна зауважила:
- Головний наш ресурс – люди. Головне наше завдання – мир. Бізнес також може за нього боротися. Є передова, а є тил, куди повернуться юнаки з АТО. Ми всі відповідальні за створення середовища, в яке вони повернуться.

Як впізнати учасників проекту?
Символіка проекту – фрагмент традиційної української вишиванки з енергетикою миру і стабілізації, запропонований музеєм Івана Гончара з Києва. Його можна нанести на плівку-самоклейку і оздобити фасад приміщення, де функціонує бізнес – магазин, майстерню, салон, цех тощо. Ще один варіант – текстильний, тобто краватка з фрагментом вишивки. Будь-який перехожий, бачачи цю символіку, буде впевнений – кожна копійка, передана на благодійність, дійде до адресата і використовуватиметься з користю.
olena-pavlovaЯк організовано благодійництво в межах проекту?
Скриньки для збирання пожертв підприємці облаштовують самостійно. Акваріуми, коробки, ящики – значення немає, головне – вести реєстр коштів та речей, які приносять люди.
Все зібране передається в розпорядження благодійників, які приймають участь у проекті. Поки що до акції приєднався Міжнародний Благодійний Фонд "Без кордонів", який з перших днів свого існування звітує щодо кожної сотні гривень, отриманої від громадян.
Бізнесмени укладають з фондами індивідуальні договори про доброчинну співпрацю і перераховують зібрані кошти з періодичністю, яку самі визначають.
Благодійники витрачають отримані кошти згідно з потребами поранених, біженців, сімей загиблих тощо. За тим в приміщенні закладу, де ці кошти збирались, вивішується звіт, в якому вказано – що конкретно на яку суму було закуплено, хто конкретно отримав допомогу. Аналогічні звіти оприлюднюються в міських ЗМІ – на шпальтах періодичних видань, в ефірі вінницьких телевізійних каналів.
Завдяки тому, що фінанси централізовано акумулюватимуться й витрачатимуться, кожен, хто віддав свої гроші на потреби знедолених, матиме гарантію – його кошти не змарновані, а врятували чиєсь здоров’я, душевний спокій та життя.
stina-02Як прийняти участь у проекті "Я – для громади"?
Щоб долучитись до ініціативи Спілки підприємців "Стіна", слід
зателефонувати за номером +38(0432) 692316
або
зареєструватись, заповнивши міні-форму https://docs.google.com/forms/d/1YNRehunOtsHi1ohTUFjy4L9GIAtaJrTn1AXC69TxrMY/viewform .

Докладніше про проект "Я – для громади" СП "Стіна" та МБФ "Без кордонів": http://www.stina.org.ua/pidpriєmczi-vinnichchini-vistupili-za-mir,-stabilizacziyu-ta-vidrodzhennya-v-ukraїni

Спілка підприємців "Стіна":
http://www.stina.org.ua
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
тел.: (0432)692316; (067)2323514
м. Вінниця, вул. П.Осипенко, 9, 2-й поверх, оф. 208
Олександр Печалін - Голова правління спілки

Міжнародний Благодійний Фонд "Без кордонів":
http://no-borders.org.ua/
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
тел.: (0432) 529537, (067) 4306657, (096) 4772895
м.Вінниця, вул.Свердлова 24, оф. 206
Олена Павлова (на фото N3) – Президент МБФ "Без кордонів"

 

TPL_BACKTOTOP